085 - 106 12 13

Letselschade advocaat nodig in Leiden?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval in Leiden

Werkt u op een bouwplaats met grote machines en zware bouwmaterialen? Dan zijn er veel situaties waarin ongelukken kunnen gebeuren. Een ongeluk kan niet altijd voorkomen worden, maar de kosten die een arbeidsongeval met zich meebrengt zullen wel betaald moeten worden. Wie is aansprakelijk bij een bedrijfsongeval, de werkgever, de werknemer of een derde?

U kunt zich voorstellen dat het lastig is voor een werkgever met alle mogelijke gevaren rekening te houden. Hoe kun je voorkomen dat iemand uitglijdt? Soms is het ook een onvoorzichtigheid van de medewerker. Hoe ver gaat de verantwoordelijkheid van de werkgever?

Wie is aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?

De verantwoordelijkheid van de werkgever gaat zeer ver. In Nederland heeft de werkgever een veelomvattende zorgplicht. Dit betekent dat de werkgever ervoor moet zorgen dat de werkplek zo veilig mogelijk is. Maar niet alleen dat. Veiligheidsvoorschriften invoeren en erop toezien dat de veiligheidsvoorschriften worden nageleefd hoort daar ook bij.

Als het ongeval tijdens de uitoefening van werkzaamheden heeft plaatsgevonden, dan spreken we van een bedrijfsongeval. Is er sprake van een bedrijfsongeval dan heeft de de werkgever een bewijslast. Dit houdt in dat hij of zij moet bewijzen dat er is voldaan aan de zorgplicht. Meestal had de werkgever nog meer kunnen doen om het ongeval te voorkomen. In dat geval zal de werkgever aansprakelijk worden gesteld.

De tegenpartij aansprakelijk stellen

Bij De Letselschade Raetsman in Leiden kunnen wij werkgever en werknemer bijstaan in het juridische proces. Wij brengen het ongeval graag voor u in kaart en informeren u over uw kansen. Neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

 
 

Waarom kiest u voor ons?

  • Wij behartigen uitsluitend de belangen van slachtoffers
  • Korte lijnen, heldere adviezen, weten waar u staat
  • Wij kunnen goed onderhandelen en schuwen een procedure niet

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Dit claimen wij voor u

• Onverzekerde ziektekosten
• Hulp- en verplegingskosten
• Reiskosten
• Inkomensverlies
• Verminderde pensioenopbouw
• Smartengeld

Werkgebied

Leiden, Lisse, Oegstgeest, Warmond, Noordwijk, Katwijk aan Zee, Valkenburg, Voorschoten, Sassenheim, Stompwijk, Zoeterwolde, Koudekerk aan den Rijn, Hillegom, Roelofarendsveen en Oude Weteringe.

Hoofdvestiging